Onze Java-programmeurs en -architecten huizen in Wit-Rusland, in de steden Minsk en Soligorsk. Vanuit hun brede kennis van Java hebben zij zich gespecialiseerd in geautomatiseerd testen en alles wat daarbij komt kijken.


green-business-graphUnit Testing

Een Java-applicatie zonder unit-testen, of met een lage test-dekkingsgraad, is lastig te debuggen en moeilijk uit te breiden. Kortom, zo’n applicatie is duur in het onderhoud.
Wij hebben veel ervaring en expertise in het stapsgewijs aanbrengen van een unit-testset op bestaande codebases. We maken gebruik van de modernste inzichten, tooling en frameworks en integreren de testset volledig in uw bestaande ontwikkel- en continuous integration-omgeving.
Het resultaat: meer controle op applicatieontwikkeling, een snellere detectie van bugs en een hogere kwaliteit van de applicatie. Een goed ontwikkelde unit-testset fungeert tegelijk als een vorm van levende documentatie van het systeem en biedt een veilig uitgangspunt voor refactoring.


logo-seleniumIntegration Testing

Bij deze vorm van testen wordt het systeem als geheel van buitenaf getest, via de interfaces. Je kunt daar natuurlijk testers op zetten die allerlei gebruiksscenario’s aflopen, maar er bestaat ook een krachtig Java-framework, Selenium, waarmee deze vorm van testen te automatiseren is.
Onze programmeurs zijn experts in Selenium. Wij kunnen bestaande regressie-testscenario’s voor u automatiseren en integreren in uw build-omgeving. Hierdoor worden de tests 100% herhaalbaar, consistent en zonder vergissingen uitgevoerd. Wanneer en zo vaak als u maar wilt.
Wij leveren de complete benodigde infrastructuur voor Selenium en trainen uw mensen in het zelf onderhouden en uitbreiden van de integratie-testset. Dit leidt tot hogere kwaliteit en lagere kosten.


xml2selenium_logoXML2Selenium

Veel ontwikkelteams hebben te weinig resources om tijdens een software-ontwikkelingsproject al een Selenium testset op te zetten. XML2Selenium is een door onszelf ontwikkeld framework dat daarbij kan helpen. Binnen XML2Selenium zijn integratietesten op declaratieve wijze gedefinieerd. Daardoor kan een integratie-testset een aantal malen sneller en goedkoper ontwikkeld worden. Daarnaast biedt XML2Selenium:

  • uitgebreide testrapportages, zowel voor de programmeurs als voor business-mensen
  • integratiemogelijkheden met systeemspecificaties zoals user stories
  • hergebruik van vaak voorkomende deelscenario’s, zoals inloggen, gebruiker opzoeken, registratie etc.
  • volledige integratie met Maven en Jenkins

logo-jmeterLoad en Performance Testing

Bij load-testen onderzoeken we welke load het systeem maximaal aan kan en wat er precies fout gaat zodra we daar overheen gaan. Bij performance testing onderzoeken we de performance van het systeem bij een bepaalde vastgestelde load.

Met de tool JMeter kunnen onze test engineers beide typen testen ontwikkelen in web-omgevingen. Ze richten daarbij de benodigde infrastructuur voor u in. Wanneer deze testen eenmaal in uw build en continuous integration geïntegreerd zijn, kun u ze herhaald uitvoeren en schedulen. Dit levert controle en inzicht in de performance-ontwikkeling van uw systeem. De benchmarks vormen een startpunt voor performance-verbeteringen.

Neem contact op ►

@2021 Plance. All rights reserved.