Wilt u een compleet project laten uitvoeren met de bewezen succesvolle agile methodiek én de kostenvoordelen van nearshoring? Kom dan snel met ons praten over onze Nearshore Agile Teams.

telephone Voet aan grond

Hét unieke kenmerk van Remote Agile is onze functioneel deskundige die als afgevaardigde van het team bij u op locatie zit. Deze bespreekt met u face-to-face alle user stories en prioriteiten en evalueert met u na elke iteratie het opgeleverde resultaat. Deze functioneel deskundige communiceert de requirements naar het remote team en stroomlijnt zo de communicatie. De ervaring van deze persoon en zijn persoonlijke bekendheid met de developers laten het remote team optimaal renderen. U kunt ook te alle tijden zelf direct met het remote team communiceren of bijvoorbeeld meekijken met de stand-ups.


scrumScrum

Onze goed op elkaar ingewerkte Remote Agile Teams werken volgens de ontwikkelmethodiek Scrum. Dit resulteert in een zeer voorspelbaar en gedegen software-development-proces. Geen verrassingen, en alle mogelijkheid om van koers te veranderen. Vaste ingrediënten van de Scrum-methodiek zijn o.a.:

 • elke twee of drie weken een nieuwe versie;
 • planningsmeeting aan het begin van elke iteratie;
 • dagelijkse stand-up meetings;
 • demo en retrospective meeting aan het eind van de sprint;
 • éénduidige definition of done (DoD).

De sprint-demo’s doen we bij voorkeur met de klant en het hele team samen voor optimale wederzijdse betrokkenheid.


toolsTools en afspraken

Onze mensen zitten in dezelfde tijdzone en beschikken over prima internetverbindingen. We werken doorgaans met de volgende tools:

 • Skype voor stand-ups en andere meetings. We vragen alle teamleden gedurende werkuren online te zijn en hun status up-to-date te houden;
 • Pivotal Tracker voor agile project management. Daarnaast hanteert het remote team ook een fysiek scrumboard;
 • Jira voor Issue Management in onderhoudssituaties;
 • Basecamp voor file-uitwisseling, adressenlijsten, projectgegevens etc;
 • Google Docs voor gezamenlijk documentatie schrijven;
 • GitHub voor online Source Code Management.

retrospectiveRetrospective

Voor Scrum is een goede verstandhouding tussen Product Owner en het Team een van de belangrijkste succesfactoren. Bij Remote Agile ligt hier een cruciale taak voor de afgevaardigde van het team die bij de klant als linking pin fungeert. Via terugkomende retrospective meetings tussen de sleutelspelers verbetert Plance deze samenwerking op iteratieve wijze. Tijdens de meetings is er volop ruimte voor feedback. Zowel de successen als de verbeterpunten komen aan bod. Concreet uit te voeren verbeterpunten worden ingepland. Het resultaat is een ontwikkelproces dat zichzelf continu aanpast aan de omstandigheden en steeds effectiever wordt.

Neem contact op ►

@2021 Plance. All rights reserved.