Plance is een netwerkorganisatie van IT specialisten uit Nederland, Wit-Rusland en Oekraïne, die in een hecht samenwerkingsverband klanten helpen bij diverse IT vraagstukken.

Alle mensen in ons collectief delen de passie voor software en, bovenal, het echt vooruit helpen van klanten. We willen groeien, maar vinden het belangrijker om "lean and mean" te blijven en de overhead laag te houden. Evaluatie en retrospectie zijn voor ons vanzelfsprekend en dé manier om onszelf en onze samenwerking voortdurend te toetsen en te verbeteren.

Plance is opgericht in 2006 door Peter Reitsma, die voor die tijd werkzaam was bij Oracle Nederland en Finalist.

In de eerste jaren werkte Peter voornamelijk als freelance developer, architect en functioneel ontwerper voor diverse klanten. Daarnaast voerde hij op fixed-price basis IT-projecten uit in samenwerking met IT-specialisten uit Minsk. Peter had hen eerder ontmoet op een reis door de voormalige Soviet-Unie. Een groot aantal projecten later en na vele reizen over en weer, is Plance uitgegroeid naar de huidige vorm.


Locaties

Wanneer we niet bij klanten op locatie werkzaam zijn, werken we vanuit ons kantoor aan het Weena-Zuid in Rotterdam

Weena-Zuid, Rotterdam

In Wit-Rusland zijn enkele van onze Java specialisten werkzaam in Minsk, vlakbij de Universiteit.

De meerderheid woont en werkt in Soligorsk, een fraaie en moderne provinciestad 120 km ten zuiden van Minsk. In een gezellig "appartement-kantoor" met uitzicht op een berkenbos zitten daar onze test-automation-specialisten en wordt het XML2Selenium-framework doorontwikkeld. Ook huist daar de supportafdeling die klanten (remote) bijstaat in het gebruik van dit framework.

Stand-up meeting in Soligorsk, Wit-Rusland

In Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne, op de 19e verdieping van een appartementencomplex, zit ons web-development-team bestaande uit HTML-ers, designers en javascript-specialisten.

Kantoor in Kiev, Oekraïne

Veelgestelde vragen

Onze mensen in Wit-Rusland en Oekraïne spreken geen Nederlands. Het niveau van Engels varieert. Een behoorlijk aantal spreekt het vloeiend, met anderen is het effectiever om Engels te chatten. Technisch-Engels softwarejargon is altijd wel bekend.

We sluiten geen mensen uit op basis van slecht Engels. Sommige mensen zijn technisch zo goed, dat dat ruimschoots opweegt tegen de extra moeite die nodig is om requirements over te brengen.

Voor onze Team Extension service kunt u uiteraard tijdens de intake zelf bepalen of het Engels voldoende beheerst om volwaardig in uw team mee te kunnen draaien.
Bij onze Remote Agile projecten communiceert u voornamelijk met de Nederlandse team afgevaardigde bij u op locatie.

Nee. We zijn een netwerk-organisatie van freelancers. In Nederland zijn dit ZZP-ers waarmee we een samenwerkingsovereenkomst aangaan.
In Wit-Rusland en Oekraïne zijn onze medewerkers wel in een bedrijfssetting op kantoren werkzaam maar voor de locale wet als zelfstandige geregistreerd. Deze constructie biedt de grootste flexibiliteit en de laagste kosten.

Ja. In de eerste plaats sluiten we vanuit Plance bij alle projecten een overeenkomst met onze klanten, zo uitgebreid als nodig.

Daarnaast maken we onderling contracten, ook met de remote teamleden. Deze bieden garanties en zijn bijvoorbeeld voor de Oekraïense wet een harde voorwaarde voor zelfstandigen om betalingen uit het buitenland te mogen ontvangen.

Belangrijker nog dan contracten vinden wij de onderlinge vriendschapsbanden en vertrouwensrelaties die onze samenwerking kenmerken. We hebben veel voor elkaar over en houden elkaar scherp.
Bij Plance werken we aan langdurige samenwerkingen, onderling en met onze klanten, en geloven dat eerlijkheid en open communicatie hiervoor de sleutel vormt.
Agile zit ons in het bloed. We doen alles in korte iteraties, pakken risicovolle zaken als eerste op, committeren ons aan realistische doelen en leggen vooraf de kwaliteitseisen vast in een zogenaamde "definition-of-done". Afhankelijk van het type project zetten we continuous integration en test-automation oplossingen in.

@2021 Plance. All rights reserved.