Koud emailen

05 mei, 2008 | techniek | 2 Comments

Mijn vorige klus heb ik zonder tussenpartijen via een koude email binnengehaald. Ik kende de klant vaagjes en wist dat ze er werkten met Java, Oracle en Ruby, technologiën die allemaal op mijn CV prijkten. Daarop heb ik een enthusiast introductie mailtje gestuurd met het CV erbij. Toen de IT-manager aldaar een paar maanden later JBPM-kennis nodig had, en dat ook nog op mijn CV vond, was de zaak snel rond.

Tenzij je bereid bent om maanden thuis te zitten zou ik koud emailen nooit als enige acquisitie methode gebruiken. Maar wanneer je weet dat een bepaald bedrijf jouw expertise mogelijk nodig heeft, of het je gewoon leuk lijkt om er eens een klus te doen, is een mailtje natuurlijk snel gestuurd.

Vandaag dus weer eens wat clubjes gemaild waar ik een match tussen mijn skills en hun behoeftes vermoed. Niet geschoten is altijd mis en, ‘ja’ kun je krijgen, en hoe moeilijk is het sturen van een email nu helemaal ?
Wel is het zaak een beetje relevant email adres te vinden, het liefst natuurlijk van de IT-manager, maar gebruik anders gewoon het algemene contactadres. Als het een goed organisatie is (zo’n klant wil je tenslotte) dan komt zo’n email bij de goede persoon terecht.

Veel moeilijker daarentegen maar wel echt stoer lijkt me eigenlijk koud bellen, wat die tussenpartijen allemaal doen zonder dat ze zelf iets kunnen…

Tags:

2 Comments


Would you like to share your thoughts?

Would you like to share your thoughts?

Geef een reactie

@2021 Plance. All rights reserved.